13 Feb
13Feb

לאורך השנים האחרונות, ואני חושבת שבמיוחד מאז שפרצה לחיינו הקורונה שכפתה עלינו מתח וחרדה יחד עם בידוד וניתוק חברתי - נראה שעולם המדיטציות למניהן הולך ונהיה מוכר יותר ומרוחק פחות ליותר ויותר אנשים.

גם כאלה שלא היית מצפה שיתחברו אל הטרנד הכאילו ניו אייג'י בודהיסטי

גם מי שביום יום שהם בריצה מתמדת, מחוברים מאד לרשימת המטלות שלהם, לוחות הזמנים והיעדים, גם הם מבינים בהדרגה שמדיטציה היא אחת הדרכים הפשוטות, אבל לא קלות, להתמודד עם החיים המערביים שמקיפים אותנו ובכל זאת להישאר מאוזן. 

בין הסיבות שאנשים רבים יותר בוחרים להתחיל לתרגל מדיטציה, אפשר למנות למשל: 

  1. הפחתת מתח וחרדה: מדיטציה עוזרת להרגיע את המחשבות ולהפחית מתח וחרדה. היא מאפשרת לנו להתרכז בנשימה ובחוויות הרגע הנוכחי, דבר שיכול להקל על תחושת הלחץ.
  2. שיפור הריכוז: תרגול מדיטציה באופן קבוע יכול לשפר את היכולת להתרכז במשימות שונות, כי היא מלמדת אותנו לשלוט במחשבות ולהיות נוכחים ברגע.
  3. הגברת תחושת השקט הפנימי: תרגול מדיטציה יכול לסייע בהשגת תחושת שלום פנימי והפחתת רעשי המחשבות המיותרות שמסיחות את הדעת.
  4. שיפור בריאות הנפש: מחקרים מראים שמדיטציה יכולה לעזור בשיפור המצב הנפשי ולהפחית תסמינים של דיכאון או חרדה, אם כי זה לא מחליף טיפול רפואי מקצועי.
  5. שיפור הבריאות הפיזית והנפשית: מדיטציה יכולה לשפר את הבריאות הכללית, לעזור בהורדת לחץ דם, שיפור תפקוד מערכת החיסון ועוד.

אוקי אני מקווה שאתם אומרים, שכנעת אותנו, או שאנחנו כבר מהמשוכנעים ובכל זאת, איך מתחילים? 

בתור התחלה, ועד שכל אחד מאיתנו מוצא את התרגול המתאים לו, ממליצה להתנסות בתרגול הנפוץ ביותר, לראות איך זה מרגיש ולהתאים את זה לעצמכם.

איך עושים את זה?

1.מוצאים לעצמכם פינה שקטה, שבה תוכלו לשבת בנח.

2. אחרי שמצאתם את התנוחה הנכונה לכם - התחילו פשוט מהתמקדות בנשימה שלכם. שימו לב לאויר הנכנס ויוצא, עקבו אחר הנשימות. 

3. בכל פעם שהמחשבות נודדות, וזה יקרה, החזירו בעדינות את תשומת הלב לנשימה - בלי לשפוט את עצמכם או לתת לעצמכם ציונים גרועים במדיטציה. 

4. נסו לעשות את זה במשך כמה דקות - 3-5 בתור התחלה, ובהדרגה הוסיפו אם נכון לכם ואתם מרגישים צורך. 

5. שימו לב להשפעה שיש לתרגול על מצב הרוח שלכם, החוסן והתחושה הפנימית וחגיגו כל התקדמות קטנה.

תרגול נעים והכי חשוב לזכור - לאט, בקצב שלכם ובלי שיפוטיות! 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.